Trustpilot

İngiltere Hakkında Genel Bilgi

media

İngiltere Hakkında Genel Bilgi

 

İngiltere hakkında genel bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İngiltere’ye gitmeye karar verdiyseniz ve İngiltere hakkında merak ettikleriniz varsa,genel bilgileri,sizler için derledik. Bu yazımızda,İngiltere’nin bayrağı,marşı,asgari ücreti,konaklama tavsiyeleri gibi önemli bilgileri aşağıda görebilirsiniz.Gelin hep beraber,derlediğimiz bilgilere bakalım.

 

İngiltere Bayrağı

 

İngiltere bayrağı, beyaz zemin üzerine George haçı ile tamamlanmış olup, tarihi İngiltere’nin denizcilik dönemlerine uzanmaktadır. Ayrıca İngiltere’de Jack Union bayrağı da kullanılmaktadır. İngiltere bayrağı ile ilgili bilgilere ve İngiltere bayrağının anlamına ulaşmak için buraya tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz.

 

İngiltere Marşı

 

İngiltere’nin resmi olarak ulusal bir marşı olmasa da, Birleşik Krallık’ın ulusal marşı God Save the Queen olarak bilinmektedir.

 

İngiltere Sloganı

 

İngiltere’nin sloganı “God and my right” yani Tanrı ve benim hakkım olarak bilinir.

 

İngiltere Nerede Yer Almaktadır?

 

İngiltere hakkında genel bilgi denilince akla gelenlerden birisi de, İngiltere’nin nerede olduğudur. İngiltere haritasına bakıldığında,İngiltere, Büyük Britanya adasının merkezinde yer alıp, Atlas Okyanusu üzerindedir. İskoçya ve Galler ile komşu olup,adanın Avrupa’ya en yakın ülkesidir.

 

İngiltere Başkenti Neresidir?

 

İngiltere’nin başkenti Londra olup, nüfusu 1 milyonu geçen ilk şehir ünvanına sahiptir.Londra,bir çok öğrenciye de ev sahipliği yapmakta olup,Dünya’nın da en gelişmiş şehirleri arasındadır.

 

İngiltere Nüfusu

 

İngiltere nüfusu, 2018 yılı sayımları neticesiyle 55,98 milyon olarak gözlemlemiştir. Birleşik Krallık nüfusu ise 66,27 milyondur.

 

İngiltere Asgari Ücret

 

İngiltere’de asgari ücret, 1 Nisan 2020 yılı itibariyle saatliği, 8,72 Sterline yükseltilmiştir. Asgari ücret olarak aylık minimum ücret,ortalama 1583 € olarak bilinmektedir.

 

İngiltere Vizesi

 

İngiltere hakkında genel bilgi almak isteyenlerin, en çok merak ettiği konulardan birisi de İngiltere vizesidir.İngiltere, Türkiye’den gelecekler için vize istemektedir. İngiltere vizesine başvurmak isteyenler, İngiltere konsolosluklarından,detaylı bilgi alabilirler. İngiltere konsolosluğu için buraya tıklayabilirsiniz.

 

İngiltere Kraliçesi Kimdir

 

İngiltere Kraliçesi, 1952 doğumlu Elizabeth Alexandra Mary Windsor, yani bilindik adıyla II.Elizabeth,görevine halen devam etmektedir. Kraliçe II.Elizabeth’in İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 53 ülkeden 16’sının kraliçesi olduğunu biliyor muydunuz ? Siz de,aşağıya yorum olarak görüşlerinizi belirtebilirsiniz.İngiltere hakkında genel bilgi isimli yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

İngiltere Başbakanı Kimdir?

 

İngiltere başbakanı 2019 yılından itibaren görevine devam eden 1964 doğumlu Boris Johnson’dır.

 

İngiltere Para Birimi Nedir?

 

İngiltere para birimi İngiliz Sterlini olup Büyük Britanya Poundu olarak da bilinmektedir. İngiltere uluslararası para birimi kodu GBP simgesi ise £’dır. 1 pound 100 pence’den oluşup bu paraların en küçüğüne Penny denilmektedir.

 

İngiltere Saat Farkı

 

İngiltere saat olarak GMT zaman dilimini kullanmakta olup, Türkiye ile arasında 3 saat zaman farkı bulunmaktadır.

 

İngiltere’de Nerede Kalınır?

 

İngiltere’ye geldiyseniz ve gezip görülmesi gereken yerleri merak ediyorsanız,İngiltere hakkında genel bilgi isimli yazımızdan genel bilgileri öğrenebilirsiniz. Kalacağınız yerin öncelikle güvenilir olup olmadığı ve bulunduğu konumunun da önemli olduğunun farkındayız. Bu yüzden GoBritanya olarak sizlere en kaliteli ve güvenilir konaklama imkanlarını sunuyoruz.Londra’da konaklama seçmeden önce, GoBritanya’nın sunmuş olduğu konaklamalara, bakmadan seçim yapmayınız.Buraya tıklayarak,GoBritanya’nın Londra’da sunmuş olduğu,öğrenci yurtlarına ulaşabilirsiniz. 7/24 destek hattımız ile bize istediğiniz zaman ulaşabilir ve sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Book Now